Καμπάνιες στο Google : Συμβουλές για μία επιτυχημένη προβολή

Φτιάξατε το website ή το e-shop σας αλλά δεν έχετε ακόμα αρκετούς επισκέπτες ;
Αν η Online διαφήμιση σας φαίνεται σαν κάτι εντελώς άγνωστο ή αν οι μέχρι τώρα προσπάθειές σας δεν ήταν επιτυχημένες, διαβάστε παρακάτω μερικές συμβουλές για να εξασφαλίσετε μια επιτυχημένη καμπάνια μέσω της πιο σημαντικής πλατφόρμας διαφήμισης του διαδικτύου :

1. Αποσαφηνίστε τους στόχους σας από την καμπάνια σας:
Θέλετε η καμπάνια σας να ενισχύσει την εταιρική σας εικόνα (branding) ή αποσκοπεί στις άμεσες πωλήσεις και την γρήγορη ανταπόκριση του κοινού;
Ανάλογα με τους στόχους σας η καμπάνια σας θα έχει εντελώς διαφορετική μορφή και διαφορετικά συστατικά.

2. Επαγγελματική καμπάνια. Όσο και αν φαίνεται απλό, η κατασκευή μίας καμπάνιας απαιτεί γνώσεις και εμπειρία τόσο σε θέματα Internet Marketing όσο σε βάθος γνώση της πλατφόρμας Google Adwords και των δυνατοτήτων της. Γι’αυτό η ανάθεση της καμπάνιας σας σε μία εξειδικευμένη και πιστοποιημένη από τη Google εταιρία είναι η πιο ασφαλής οδός για την επιτυχία της.

3. Ποιό είναι το κοινό σας ; Ποιοί είναι οι υποψήφιοι πελάτες σας ;
To Google Adwords είναι μία πλατφόρμα που σας δίνει ανεξάντλητες δυνατότητες στόχευσης του κοινού που θέλετε να προσεγγίσετε. Αρκεί ωστόσο να γνωρίζετε ποιό είναι αυτό. Είναι σημαντικό να έχετε μία αρχική εικόνα των πιθανών πελατών σας, ώστε να ξεκινήσετε την καμπάνια σας προς τη σωστή κατεύθυνση. Ωστόσο αν δεν είστε σίγουρος για κάποια πράγματα, η Google είναι πάλι εδώ για να σας βοηθήσει. Χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα στατιστικών Google Analytics, έχετε στη διάθεσή σας πληθώρα στατιστικών που σας βοηθούν να μάθετε καλύτερα το κοινό σας και τις συνήθειές του καθώς και το πώς ανταποκρίνεται στη διαφημιστικής σας καμπάνια.

4. Αξιοποιείστε τα στατιστικά από την καμπάνια σας – βελτιστοποίηση καμπάνιας.
Η παρακολούθηση των στατιστικών της διαφημιστικής σας καμπάνιας είναι απαραίτητο στοιχείο για την επιτυχία της και τη διαρκή βελτίωσή της. Σε αντίθεση με άλλους τύπους διαφήμισης, η διαφήμιση στο Internet δίνει απεριόριστες δυνατότητες καταγραφής της αποτελεσματικότητάς της η οποία τις περισσότερς φορές μπορεί να είναι ορατή σχεδόν σε πραγματικό χρόνο. Η κατάλληλη αξιοποίηση των στατιστικών για τη βελτίωση της καμπάνιας σας, θα φέρει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

5. Δημοσιοποιείστε τις προσφορές ή τις ειδικές τιμές που ισχύουν για τα προϊόντα σας. Εάν υπάρχουν κάποιες ειδικές προσφορές για τα προϊόντα σας ή αν υπάρχει κάποια ειδική προσφορά για τις αγορές μέσω Internet αυτή θα πρέπει να προβληθεί στις διαφημίσεις σας, εφόσον επιθυμείτε άμεση ανταπόκριση online.

6. Βελτιστοποίηση του δικυακού τόπου για την αύξηση της απόδοσης της διαφήμισης. Η διαφήμιση μπορεί να είναι εξαιρετικά επιτυχημένη και οδηγήσει μεγάλο αριθμό υποψήφιων πελατών στο website σας. Προκειμένου ωστόσο να πουλήσετε, το website σας πρέπει να λειτουργήσει ως ιδανικός πωλητής και να περάσει γρήγορα το επιθυμητό μήνυμα στον πελάτη, κρατώντας τον online και οδηγώντας τον με απλά βήματα είτε στην online αγορά των προϊόντων σας είτε στην επικοινωνία μαζί σας (μέσω της φόρμας επικοινωνίας ή τηλεφωνικά).


 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best CD Rates